Chokladmarängtårta med tryffelfyllning

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Kalorifritt gör dig tjock! Här kommer en tårta med massor av kalorier! Ät och njut!

Ingredienser

  • 50 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk krossat kaffepulver
  • 4 st äggvitor
  • Fyllning
  • 225 g minst 70%-ig choklad
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 krm chilipulver
  • Kakao till garnering
  • Florsocker till garnering
  • Instruktioner

    1. Täck en plåt med bakplåtspapper. Markera marängbottnarnas storlek med 3 rektanglar på papperet, 25*13 cm.
    2. Skålla, skala och mal mandel, (mixer ger inte samma smak). Blanda med socker, mjöl och kaffe.
    3. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner skummet i mandelblandningen.
    4. Fördela och bred ut smeten på rektanglarna. Grädda i nedre delen av 150 grader varm ugn cirka 20 minuter. Stäng av ugnen, och låt bottnarna eftertorka lika länge med luckan en aning på glänt. Låt svalna och lossa från papperet.
    5. Fyllning: Grovriv chokladen. Koka upp grädde i en rymlig kastrull. Dra genast av från värmen, låt stå 2 minuter.
    6. Rör i choklad, smör och chili tills allt är smält. Låt stelna någon timme i rumstemperatur, rör om emellanåt.
    7. När smeten är bredbar fördelas den på två av de tre bottnarna.
    8. Trava bottnarna och den utan choklad ska var överst. Låt stå i rumstemp minst 2 timmar före servering.
    9. Pudra med kakao och florsocker före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben