Viktväktarnas chokladmarängtårta

Serverar: 12 portioner

Jättegod och bara 5 p per portion.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 dl Kellogs rice krispies
  • Chokladkrämfyllning
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl mellangrädde (el 7% milda mat, funkar utmärkt!)
  • 50 g margarin
  • 75 g hackad blockchoklad
  • Fyllning
  • Mandariner på burk eller hallon, funkar med frysta
  • Garnering
  • 3 dl mellangrädde, max 27 % (el milda visp 20 %)
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Ugn 150 º.
    2. Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm). Vispa äggvitor till skum. Tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning tills det blir styvt. Vänd sist ner flingorna. Bred ut smeten jämnt på bakplåtspappret. Grädda ca 1 timme, och låt svalna i ugnen (kan med fördel stå hela natten).
    3. Häll äggulor, socker och grädde i en kastrull. Sjud upp under omrörning tills det tjocknar. Tag genast av kastrullen från värmen, tillsätt margarin och choklad. Rör så att det smälter, låt svalna.
    4. Dela marängbottnen i två lika stora delar. Bred ut chokladkrämen och lägg på mandarinklyftor (eller hallon) på ena bottnen. Lägg på den andra bottnen. Bred på vispad grädde och garnera med färska bär.
    5. Poängen något mindre om man modifierar med magrare grädde och hallon istället för mandarinerna.)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben