Tryffelfyllda rån

Rullade rån gör man av vanliga mandel- eller havreflarn.

Ingredienser

  • Till 15 flarn
  • 100 g flagad sötmandel
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk honung
  • 100 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Fyllningen räcker till 4 stycken
  • 100 g mörk choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 msk smör
  • 50 g pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Om man vill fylla alla 15 mandelflarnen 4-dubbla tryffelfyllningen. Flarnen rullas ihop när de är ljumma, skall kallna på en plåt med skarven neråt.
    2. Mandelflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mandel, socker, honung och snör i en kastrull. Tillsätt mjöl och mjölk när smöret smält. Låt det sjuda några minuter. Lägg teskedsstora klickar glest på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen 5 minuter tills de fått fin färg. Rulla ihop dem när de är ljumma och låt kallna på plåt med skarven neråt. Finhacka chokladen. Värm grädden till kokpunkten, men koka den ej. Häll grädden över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör om. Ställ in i kylen 30 minuter tills den svalnat men fortfarande är krämig. Häll chokladsmeten i en spritspåse. Spritsa ut lite i varje ända av rånet. Doppa dem sedan i hackad pistagemandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben