Chokladmousse 'Black & White'

Serverar: 9 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Två härliga chokladmoussesorter som kompletterar varandra utmärkt.

Ingredienser

  • Black
  • 100 g mörk choklad (>70% kakao)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 3 msk Cointreau
  • White
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar. Smält den mörka och den vita chokladen var för sig i vattenbad. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner äggulorna i respektive choklad och tillsätt grädden.
    2. Spritsa i serveringsglas av snapsglasstorlek. Detta recept ger 18 glas, det vill säga 9 med mörk moussen och 9 med ljus.
    3. Riv vit choklad över den mörka moussen och mörk choklad över den vita. Låt stå i kylskåp i minst en timme.
    4. Servera med en frisk fruktsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben