Chokladmousse med daim

Serverar: 8 portioner

Världens godaste lalamousse med min favoritchoklad; Daim =) Jag brukar ha den som ingrediens i marängsviss, varva i dessertskålar med banan och maränger! *MUMS*

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 4 äggulor
  • 4 dl vispgrädde
  • 3-5 bitar daim
  • Instruktioner

    Bryt chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad. Grovhacka daimbitarna. Ta chokladen från värmen och rör ner äggulorna. Rör kraftig med elvisp (det blir väldigt segt) Vispa grädden till fast skum och blanda med chokladsmeten och daimhacket med luftiga tag. Häll smeten i portionsglas eller skålar. Ställ kallt några timmar. Garnera med lite överblivet daimhack.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (2)

    Heisjo 7 februari 2009

    MUMS!! Kanongott. Jag tycker man måste servera det som i förslaget med maränger och banan, annars blir det för sött och utan brytning i smaken! Perfekt på barnkalaset eller i sällskap med vuxna som har barnasinnet kvar (:-

    AmandaIdenNordin 24 januari 2010

    Mycket god :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben