Chokladmousse med hallon och blåbär

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

mycket god, lätt och snabb efterrätt

Ingredienser

  • 100g mörk choklad, 60-75%
  • 2 ägg
  • 1 msk flytande honung
  • 300g hallon och blåbär, eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Dela äggen och vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda äggulorna och flytange honung.
    2. Smält chokladen i mikro eller i vattenbad och blanda med ägg- och honungsblandningen.
    3. Vänd ihop de uppvispade äggvitorna med choklad- och ägguleblandningen.
    4. Fördela smeten i 2-4 portionsglas och dekorera med någon frukt, helst färska eller frysta hallon och blåbär. Servera genast eller låt den stå i kylskåpet en eller ett par timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben