Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan, vispa ner den i äggen med elvisp.
Sikta ner kakaon. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smörj formen och häll i massan.
Grädda mitt i ugnen 15-18 minuter, låt kallna.
Smält chokladen i en skål i vattenbad, ta upp skålen och rör ner äggulorna och ½ dl ovispad grädde, låt svalna ca 15 minuter.
Vispa resten av grädden, vänd ner 1/3 dl av grädden i chokladkrämen och därefter resten. Rör med varsam hand och häll moussen över tårtbotten. Ställ kallt minst 2 timmar.
Skala apelsinerna med en vass kniv och skär ut skinnfria klyftor, lägg dem i en skål och låt dem marinera med lite Grand Marnier.
Lägg upp tårtan på ett serveringsfat och sikta över kakao. Servera med de marinerade apelsinerna.