Chokladmuffins Black & White
Helt fantastiskt recept! Supergoda och enkla att lyckas med.
Blir såklart godare ju större de är, men tycker själv att fyra (enligt receptet) är lite väl tilltaget . Brukar själv göra 6-8st.
Ingredienser
100 g smör
1 3/4 dl ljus sirap
1/4 dl råsocker
1 stort ägg
3/4 dl matyoghurt
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
3-4 msk kakao
150 g mörk blockchoklad
100 g vit choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader .
Rör i hop smöret med sirap och råsocker . Det ska bli en slät smet .
Tillsätt ägget och matyoghurten .
Sikta därefter ner alla de torra ingredienserna . Blanda väl .
- Hacka chokladen grovt (blir bäst om bitarna är rejäla) och rör ner dem i smeten .
Smöra och bröa fyra av skålarna i en muffinsplåt gjord för sex stora muffins .
Fördela smeten i skålarna , det rinner inte över kanterna utan de växer på höjden , så det gör inget att skålarna är "välfyllda".
Grädda dem tills de känns lagom, prova med sticka .
Låt svalna .
Liknande recept
Kommentarer (0)