Chokladmuffins Black & White

Serverar: 4 portioner

Helt fantastiskt recept! Supergoda och enkla att lyckas med. Blir såklart godare ju större de är, men tycker själv att fyra (enligt receptet) är lite väl tilltaget . Brukar själv göra 6-8st.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 3/4 dl ljus sirap
  • 1/4 dl råsocker
  • 1 stort ägg
  • 3/4 dl matyoghurt
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 3-4 msk kakao
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader . Rör i hop smöret med sirap och råsocker . Det ska bli en slät smet . Tillsätt ägget och matyoghurten . Sikta därefter ner alla de torra ingredienserna . Blanda väl .
    2. Hacka chokladen grovt (blir bäst om bitarna är rejäla) och rör ner dem i smeten . Smöra och bröa fyra av skålarna i en muffinsplåt gjord för sex stora muffins . Fördela smeten i skålarna , det rinner inte över kanterna utan de växer på höjden , så det gör inget att skålarna är "välfyllda". Grädda dem tills de känns lagom, prova med sticka . Låt svalna .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben