Chokladmuffins med amaretto

Serverar: 7 portioner

Choklad och amaretto är en uppskattad kombination. För ännu lyxigare muffins kan mandelmassan blandas ut med amarettolikör istället för smör.

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 1 1/4 dl kakao
  • 125 g rumsvarmt smör
  • 2 ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • 2 msk Amarettolikör
  • 50 g flisad lättrostad mandel
  • Fyllning
  • 150 g mandelmassa blandad med 4 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smör och socker pösigt med en elvisp och tillsätt sedan äggen. Rör i mjölken i äggblandningen tillsammans med de torra ingredienserna och likören. Vispa tills allt är ordentligt blandat.
    2. Fördela smeten till hälften i de pappersklädda muffinsformarna. Lägg i en stor klick mandelmassa och täck sedan över mandelmassan med resten av smeten nästan upp till formkanten.
    3. Strö över mandelflis och grädda i 25-30 minuter i 175 grader för stora muffins och något kortare tid för de små.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben