Chokladmuffins med cappuccinokola

Serverar: 8 portioner

Muffins är alltid gott.. Har inte testat dessa heller men dom ser så delikata ut så det blir nog att testa

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl snabbkaffepulver
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk Fazer Ögon Bakpulver
  • 2 tsk Fazer Ögon Vanillinsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g Fazer Ögon Mörk Choklad
  • Topping
  • 0,5 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g Fazer Ögon Cappuccino Choklad
  • Instruktioner

    1. 8 stora
    2. Koka upp hälften av mjölken. Blanda ned snabbkaffepulvret i mjölken och låt svalna. Vispa smöret och sockret vitt. Rör sedan i äggen, resten av mjölken och kaffe- och mjölkblandningen.
    3. Hacka chokladen i bitar. Blanda de torra ingredienserna och rör ihop dem med mjölk- och äggblandningen till en jämn smet. Blanda slutligen ned den hackade chokladen och rör om.
    4. Fyll muffinsformarna nästan ända upp och grädda i ugn i 180° i 25-30 min. för mellanstora formar. Små formar kan stå ca 5-10 min. kortare tid och stora formar ca 5-10 min. längre. Låt dem sedan svalna ordentligt.
    5. Topping Hacka cappuccinochokladen i grova bitar. Smält sockret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt och häll sedan i grädden. Låt koka i en minut. Dra kastrullen från plattan och rör i chokladen. Fortsätt röra tills chokladen är helt smält. Låt svalna. Bred toppingen på kalla muffins.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben