Chokladmuffins med cheesecake-topping

Serverar: 15 portioner

Chocklad och cheescake har jag provat tidigare. Det blir mycket gott.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 225 g osaltat smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • Cheesecakesmet
  • 1 1/2 pkt philadelphiaost
  • 60 g osaltat rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 170 grader. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt i en stor skål. Rör smöret mjukt och pösigt tillsammans med sockret. Vispa äggen lätt och blanda med mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i smör och mjölkblandningen. Rör om endast tills allt är ordentligt blandat. Fördela smeten i formar till hälften. Rör ihop philadelphiaost och smör till en mjuk, slät smet. Tillsätt socker och vaniljsocker och mixa. Tillsätt äggen, ett i taget, och mixa ordentligt efter varje. Fyll upp formarna med cheesecakesmeten. Grädda i cirka 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben