Chokladmuffins med cheesecakefyllning

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

De här muffinsen är riktigt goda.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 1/2 dl yoghurt
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Cheesecakefyllning
  • 150 g Philadelphiaost
  • 1 äggula
  • 3 msk florsocker
  • 100 frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°C.
    2. Smält smöret och vispa ner kakaon, låt svalna. Rör ner yoghurten. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig, vit smet. Häll ner det smälta smöret och blanda väl. Rör ihop mjöl med bakpulver och blanda sedan ner i äggsmeten försiktigt. Fyll muffinsformarna med två tredjedelar smet.
    3. Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna och dra med en gaffel så att smeten marmoreras. Tryck lätt ner hallon (ca 3 st/muffins) i smeten och baka mitt i ugnen i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben