Chokladmuffins med chokladkräm

Serverar: 20-25 portioner

Jättegod men söt!, Det räcker med en till kaffet.

Ingredienser

  • Muffins
  • 2 st ägg
  • 2½ dl socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält margarin
  • Kräm
  • 100 g margarin
  • 1 tsk vetemjöl
  • 4 msk socker
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Muffins: Vispa ägg och socker, rör i de andra ingredienserna. Grädda mitt i ugn ca 10 minuter i 175 grader. Använd aluminiumformar eller kraftiga pappersformar.
    2. Kräm: Rör ihop allt i en kastrull, låt koka ca 5 minuter tills det blir en kräm.
    3. Låt muffinsen svalna. Lägg på ett par tsk kräm på varje kaka.
    4. Frys kakorna styckvis innan de läggs i en burk och förvaras i frysen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    liisemyd 12 april 2012

    Dessa muffins är helt ljuvliga! De går åt som smör i solsken varje gång!

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben