Chokladmuffins med fruktgrädde

Ser jättegott ut!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl mjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Fruktgrädde
  • 250 g frysta hallon
  • 250 g fryst mango i bitar
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ihop mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Häll smöret i äggröran. Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn smet.
    2. Klicka ut smeten i stora muffinsformar eller i en muffinsplåt. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i 12–15 minuter.
    3. Fruktgrädde: Låt hallon och mangobitar tina. Rör försiktigt ihop dem till en rödgul röra. Vispa grädden och blanda den med knappt hälften av röran.
    4. Skär av toppen på muffinsen och lägg underdelarna på fyra assietter. Klicka fruktgrädde på muffinsen och lägg på locket. Häll resten av röran på tallriken och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben