Chokladmuffins med ganache

Serverar: 20 portioner

Tid: 20 minuter

Krämiga chokladmuffins med en underbar ganache. Förmodligen de godaste chokladmuffinsen som finns : ).

Ingredienser

  • Till smeten
  • 4 msk smör, rumsvarmt
  • 55 g strösocker
  • 1 stort ägg, lätt uppvispat
  • 55 g vetemjöl
  • 2 msk kakopulver
  • 1 msk mjölk
  • Till ganache
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ställ 20 små muffinsformar på 2 bakplåtar. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner ägget, lite i taget. sikta ner mjöl och kakaopilver och vänd ner det med en metallsked. Rör ner mjölken. Fyll en spritspåse med en stor slät tyll med smeten och spritsa ner den i pappersformarna. De ska vara fyllda till hälften. Grädda muffinsen i ugnen i 190 grader i 10-15 min. Låt dem sedan kallna på ett bakgaller.
    2. Ganache: Bryt ner chokladen i en kastrull och häll i grädden. Hetta försiktigt upp under omröring tills chokladen smält. Häll över chokladgrädden till en bunke och vispa med en elvisp i 10 minuter eller tills den är tjock, blank och kall. Fyll en spritspåse med en stor sjärntyll med ganache och spritsa en klick på de avslvalnade muffinsen. Har du ingen spritspåse använder du en sked. Ställ muffinsen i kylskåpet 1 timme före servering. Tips: dekorera gärna med chokladdoppade kaffebönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben