Chokladmuffins med glasyr

Serverar: 14 portioner

Underbara!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 75 g mörk choklad
  • 3/4 dl flytande margarin
  • 1 dl mjölk
  • Garnering
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, och sikta ner i smeten.
    2. Rör i hackad choklad, margarin och mjölk. Skeda upp smeten i formar av bullstorlek och grädda i 225 grader i 12 minuter.
    3. Rör ihop florsocker och vatten, och garnera de avsvalnade muffinsen. Toppa med en halv jordgubbe.
    4. Tips! Byt ut jordgubben mot någon typ av strössel från butikens bakhylla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben