Chokladmuffins med hallongrädde

Serverar: 16 portioner

Ljuvliga chokladmuffins med en fyllning av chokladkräm och hallongrädde.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl varmt vatten
  • 1 dl kakao
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • Chokladkräm
  • 50 g smör
  • 1 dl kakao
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk mjölk
  • Hallongrädde
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 äggula
  • 1 dl fast hallonsylt
  • Garnering
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker fluffigt. Vispa i äggen. Vispa ut kakaon i varmt vatten och rör ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
    3. Fördela smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Låt svalna.
    4. Vispa grädden och vispa i äggulan till hallongrädden. Rör försiktigt i sylten. Gör ett hål i varje muffins med en äppelurkärnare och spritsa i hallongrädden. Spara lite hallongrädde till garnering.
    5. Vispa smöret mjukt till chokladkrämen. Sikta i kakao och florsocker och vispa smöret fluffigt. Vispa i mjölken.
    6. Bred chokladkrämen på muffinsen och spritsa hallongrädde ovanpå. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben