Chokladmuffins med hallontopping

Serverar: 10 portioner

Muffins på kakkalaset är ett måste. Dessa är både söta och syrliga, en härlig kombination av choklad och hallon.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 3 msk kakao
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 150 g mörk choklad
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • Topping
  • ½ dl hallon
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g philadelphiaost
  • ½ dl florsocker
  • Garnering
  • 10 hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Häll mjölken i det smälta smöret och rör ner det i äggsmeten. Blanda kakao och bakpulver med vetemjölet och vänd ner det i smeten. Smält chokladen över vattenbad och vänd ner den i smeten.
    3. Fördela smeten i muffinsformar stående i en muffinsplåt. Fördela hallonen i formarna och tryck ner dem något. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.
    4. Mixa hallonen till toppingen fint med en gaffel eller stavmixer. Vispa grädden i en annan skål. Vispa samman philadelphiaost, florsocker och de mosade hallonen. Vänd ner den vispade grädden.
    5. Spritsa eller bred toppingen på muffinsen. Dekorera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben