Chokladmuffins med kakaofrosting

Serverar: 12 portioner

Maffiga choklad- och kaffemuffins som du toppar med len frosting och en söt liten marsipanros

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 50 g smör
  • 1 tsk nescafépulver
  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 dl gräddfil
  • Frosting
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 2½ dl florsocker
  • ½ tsk nescafépulver
  • ½ dl kakao
  • Garnering
  • 50 g rosa marsipan
  • Grön marsipan
  • Mellanstora muffinsformar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Bryt chokladen i bitar. Smält den på svag värme tillsammans med smöret. Ta från värmen och rör ner kaffepulvret.
    3. Vispa äggen och sockret vitt och poröst.
    4. Sikta ner de torra ingredienserna. Tillsätt gräddfilen och chokladsmeten. Rör den varsamt slät.
    5. Fördela smeten i muffinsformarna, fyll dem till ¾. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    6. Frosting: Rör samman osten, smöret och florsockret till en slät kräm. Krossa kaffepulvret tills konsistensen är snusmalen och sikta ner i krämen tillsammans med kakaon. Rör om.
    7. Bre frosting på de kalla muffinsen. Garnera med marsipan som formats till blommor och blad.
    8. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben