Choklad och maräng. Snålvattnet rinner till i munnen av bara namnet.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 äggulor
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 dl filmjölk
Maräng
2 äggvitor
1/2 dl socker
Mandelspån
Instruktioner
Sätt ugnen på 200°C. Rör fett och socker vitt och poröst. Tillsätt en äggula i taget under omrörning. Sikta ned mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i filmjölken och rör samman allt till en smet. Fördela smeten i pappersformar.
Obs! Smeten rinner ut under gräddningen. Grädda litet under mitten av ugnen ca 8 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare ett par min. Ta ut plåten och sänk värmen till 175°C. Bred marängmassan över muffinsen och strö litet mandelspån på varje. Grädda litet under mitten av ugnen tills marängen fått fin färg, 6-10 min.