Chokladmuffins med maräng

Serverar: 12 portioner

Choklad och maräng. Snålvattnet rinner till i munnen av bara namnet.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 dl filmjölk
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl socker
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Rör fett och socker vitt och poröst. Tillsätt en äggula i taget under omrörning. Sikta ned mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i filmjölken och rör samman allt till en smet. Fördela smeten i pappersformar.
    2. Obs! Smeten rinner ut under gräddningen. Grädda litet under mitten av ugnen ca 8 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare ett par min. Ta ut plåten och sänk värmen till 175°C. Bred marängmassan över muffinsen och strö litet mandelspån på varje. Grädda litet under mitten av ugnen tills marängen fått fin färg, 6-10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben