Chokladmuffins med nougattopp

Serverar: 12 portioner

Som små kladdkakor.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • ½ dl kokosflingor
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 75 g nougat, gärna dubbelnougat
  • ½ dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200 grader
    2. Smält smöret och låt svalna.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i vaniljsocker och salt. Rör ner kokosflingorna.
    4. Blanda kakao, mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör sist i det smälta smöret.
    5. Fördela smeten i formarna och grädda i 10 minuter. Låt svalna. Smält nougaten och bred på muffinsen. Strö över kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MoaKHG 22 november 2012

    Saknar ugnstrmperatur!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben