Chokladmuffins med pinjenötter

Serverar: 15 portioner

Ljuvliga chokladmuffins med anis, mandelmassa och pinjenötter.

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • Ca 5 ägg
  • 1 tsk hel anis
  • 150 g mörk choklad, 65%
  • 70 g osaltat smör
  • ⅔ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Garnering
  • Pinjenötter
  • 75 g hackad mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Riv mandelmassan grovt och blanda med ägg i en skål tills det blir en slät smet, använd gärna elvisp. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten och värm tills blandningen är 60 grader.
    3. Tillsätt anis, smält choklad och smör. Vänd ner det i äggblandningen. Sikta ned mjöl och bakpulver och blanda väl.
    4. Fördela smeten i muffinsformar, toppa med pinjenötter och hackad choklad. Grädda i ugnen ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben