Chokladmuffins med röda vinbär

Serverar: 15 portioner

Gott

Ingredienser

  • 1,5 dl siktad fullkornsmjöl av dinkel
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 msk honung eller råsocker
  • 2 tsk bikarbonat
  • 3-4 msk kakao
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl vaniljkesella
  • 1 stor mogen banan
  • 2 dl repade röda vinbär
  • 2 uppvispade ägg
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Blanda väl så att bikarbonaten fördelas ordentligt.
    3. Tillsätt under omrörning honung, rapsolja, vaniljkesella, mosad banan, kakao, röda vinbär och de uppvispade äggen. Rör till en kladdig men sammanhållande smet. Klicka med en sked ut smeten i formar på bakplåtspapperklädd plåt.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna på galler.
    5. Servera muffinsen med en kvist röda vinbär på toppen och en klick vaniljkesella. Går också utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ullaholm 25 juli 2008

    Jag upptäckte att jag inte hade några muffinsformar när jag redan börjat röra till smeten. Så jag använde en kransform o gräddade med lite lägre ungsvärme i 40 minuter.Det gick utmärkt. Använde sesamfrön till formen, som jag mestadels gör. Kakan blev urgooood!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben