Chokladmuffins med vinbär

Serverar: 8 portioner

Maffiga chokladmuffins som fylls med vinbär och toppas med glasyr och vinbär.

Ingredienser

  • Ugn: 175º
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g mörk choklad, hackad
  • 2 ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 75 g smör, smält och avsvalnat
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2½ dl röda vinbär
  • Topping
  • 3/4 dl florsocker
  • 100 g Philadelphiaost
  • Röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, kakao, salt, bakpulver, vaniljsocker och choklad. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
    2. Tillsätt mjölblandningen omväxlande med smör och mjölk. Blanda väl.
    3. Fördela smeten i åtta stora muffinsformar. Tryck ner frysta vinbär i mitten.
    4. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt svalna på bakgaller.
    5. Blanda florsocker och philadelphiaost. Bred glasyren på toppen av muffinsen. Toppa med några röda eller svarta vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben