Chokladmuffins med vaniljkräm

Serverar: 15 portioner

Det absolut BÄSTA fikat du kan bjuda på. Alla älskar väll dem? De är så underbara att jag inte ens kan beskriva dem ordentligt ;)

Ingredienser

  • Vaniljkräm
  • 1 äggula
  • 2 msk strösocker
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk vaniljsocker
  • Muffins
  • 125 g smör
  • 75 g mörk blockchoklad
  • 2 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Börja med vaniljkrämen: Vispa äggula och socker så vitt och pösigt du kan. Blanda mjöl och mjölk rör ner i äggsmeten. Låt det hela koka upp ch koka därefter på svag värme en liten stund tills smeten tjocknar. Kyl omedelbart kastrullen i kallt vatten under omrörning. Smaka av med vaniljsockret.
    2. Smält smöret till muffinsmeten i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i mindre bitar och låt smälta i smöret.
    3. Vispa ägg och socker pösigt och rör sedan ner det i chokladsmeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner även detta i smeten.
    4. Klicka ut smeten i normalstora muffinsformar. Fyll inte på förmycket och ställ inte formarna för tätt. Gör därefter ett litet hål i smeten och fyll på med en tesked vaniljkräm i varje muffins.
    5. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter. Låt svalna och servera dem gärna nygräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    grill 29 augusti 2008

    Hoppas du gilla bilden jag satt in

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben