Chokladmuffins mjölk/glutenfria

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Allergivänliga muffins som kan varieras efter smak & tycke.

Ingredienser

  • 3 ½ dl bovetemjöl
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel
  • 2 dl havremjölk (eller vanlig mjölk/ ris eller soja mjölk)
  • 1 rivet äpple
  • 50 g mjölkfritt margarin (eller ½ dl rapsolja)
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop alla torra ingredienser (inte pärlsocker). Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop till en slät smet. Dela smeten i en muffinsplåt för 12 eller använd pappersformar. Strö lite pärlsocker på varje muffin.
    2. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben