Chokladmuffins med Hallon
Goda chokladmuffin med smaskiga hallon
Ingredienser
3 dl glutenfritt Finax mjöl
2 ½ dl socker
2 tsk bakpulver
1 1/4 dl kakao
30 g smör
1 ägg
200 g djupfrysta hallon
Socker
Garnering
Socker
Instruktioner
- Dem går att frysas ner.
- Gör så här:
Blanda samman mjölet med kakao, bakpulver och socker i en skål.
- Smält smöret. Vispa samman ägget med mjölk.
- Tillsätt det smälta matfettet och rör ner allt i mjölblandningen och rör till en jämn smet.
- Vänd försiktigt ner de djupfrysta hallonen, men spara några till garneringen och rulla dem i lite strösocker.
- Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar. Lägg de lättsockrade hallonen på toppen.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter eller tills kakorna känns torra.
- Låt kakorna svalna och sikta lite florsocker över dem strax innan dr skall serveras.
- Ugn 225 grader
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Muffins
Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...
Konstigt recept, mycket av allting , för mycket smör och kakao. Och står inte hur mycket mjölk man ska ha i. Fick improvisera själv.