Chokladmuffins med Hallon

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Goda chokladmuffin med smaskiga hallon

Ingredienser

  • 3 dl glutenfritt Finax mjöl
  • 2 ½ dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/4 dl kakao
  • 30 g smör
  • 1 ägg
  • 200 g djupfrysta hallon
  • Socker
  • Garnering
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Dem går att frysas ner.
    2. Gör så här: Blanda samman mjölet med kakao, bakpulver och socker i en skål.
    3. Smält smöret. Vispa samman ägget med mjölk.
    4. Tillsätt det smälta matfettet och rör ner allt i mjölblandningen och rör till en jämn smet.
    5. Vänd försiktigt ner de djupfrysta hallonen, men spara några till garneringen och rulla dem i lite strösocker.
    6. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i muffinsformar. Lägg de lättsockrade hallonen på toppen.
    7. Grädda i mitten av ugnen i ca 18-20 minuter eller tills kakorna känns torra.
    8. Låt kakorna svalna och sikta lite florsocker över dem strax innan dr skall serveras.
    9. Ugn 225 grader

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ChupaChup 10 maj 2012

    Konstigt recept, mycket av allting , för mycket smör och kakao. Och står inte hur mycket mjölk man ska ha i. Fick improvisera själv.

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben