Bovetekakor (mjölk & glutenfritt)

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Goda allergivänliga kakor som man kan variera med olika smaksättningar..

Ingredienser

  • 100 g mjölkfritt margarin (ej smält!)
  • 1 dl socker
  • 2 dl havregryn (sempers 100% ren havre)
  • 1 dl bovetemjöl
  • Krydda (citron/kanel/kardemumma, eller vad man vill)
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 180°.
    2. Rör ihop smör, socker, havregryn, bovetemjöl och kryddan. När det ser grynigt ut knäcker du i ägget och rör lite till så att det blir en jämn smet. Forma smeten till 12 små bollar och platta ut till ca 1 cm tjock.
    3. Grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben