Chokladmusslor med portvinsgrädde och fikon

Serverar: 12 portioner

En perfekt avslutning på en festmåltid.

Ingredienser

  • 1/2 dl sötmandel
  • 1 bittermandel
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk kakao
  • 50 g smör
  • 1/2 ägg
  • Ca 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 2 msk portvin
  • 3 färska fikon
  • Instruktioner

    1. Mixa mandel, socker, kakao och smör i en matberedare. Rör i ägg och mjöl. Låt degen ligga i kylen ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200°.
    3. Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 min.
    5. Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem ur formarna. Vispa grädden och smaksätt med portvin. Skär fikonen i tunna klyftor.
    6. Fyll formarna med portvinsgrädde och garnera med fikon.
    7. Tips: Kakorna kan göras i förväg och fyllas strax före serveringen. Kakorna kan förvaras ofyllda i frys

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben