Chokladmusslor med portvinsgrädde och fikon
Serverar:
12 portioner
En perfekt avslutning på en festmåltid.
Ingredienser
1/2 dl sötmandel
1 bittermandel
1/2 dl strösocker
1 msk kakao
50 g smör
1/2 ägg
Ca 1 dl vetemjöl
Fyllning
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk portvin
3 färska fikon
Instruktioner
Mixa mandel, socker, kakao och smör i en matberedare. Rör i ägg och mjöl. Låt degen ligga i kylen ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°.
Tryck ut degen i 12 små aluminiumformar.
Grädda i nedre delen av ugnen 8-10 min.
Låt kakorna svalna lite och stjälp upp dem ur formarna. Vispa grädden och smaksätt med portvin. Skär fikonen i tunna klyftor.
Fyll formarna med portvinsgrädde och garnera med fikon.
Tips: Kakorna kan göras i förväg och fyllas strax före serveringen. Kakorna kan förvaras ofyllda i frys
Liknande recept
Fikon och mozzarella
4.5
4
2
Halstrad anklever med färska fikon och fikonvinaigrette
30 min
4
Skinka, fikon och lökröra på toast
4
1
Fikon med balsamsås och ost
4
Kycklingfilé med kanel och fikon
6
Ankbröst med balsamsky och färska fikon
5
1 h
4
1
Färska fikon med mozzarella, lufttorkad skinka och basilika
15 min
2
Nyttiga mellanmålsbullar med fikon och valnötter
5
20
1
Fruktbröd med linfrö och torkade fikon
4.6
1 d 3 h
2
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!