Chokladöverdragna Chokladbollar
För ett par år sedan praoade jag på det mysiga
Bakeriet Nordgården, och det jag minns bäst från
den tiden är deras sanslöst goda chokladbollar!
Efter ett litet besök i mitt minne har jag idag försökt
att efterlikna dessa så gott som möjligt, och ni får
ursäkta mig nu om jag är lite för självsäker, men
jag tycker faktiskt att mina blev snäppet godare..!
Ingredienser
100 g mjukt smör
3 dl havregryn
1 ½ dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk O´boy
1 msk kakao
2 msk kallt kaffe
100 g mörk choklad
2 msk O´boy
1 tsk vaniljsocker
Kokosflingor
Strössel
Instruktioner
- Vispa smöret med havregrynen, florsockret, vaniljsockret, o´boypulvret, kakaon och kaffet till en smidig smet.
- Rulla 8st lika stora bollar av smeten. Ställ kallt i minst 1 timme.
- Smält chokladen tillsammans med o´boypulveret och vaniljsockret.
- Doppa de kalla chokladbollarna i den smälta
chokladen och strö över kokosflingor / strössel.
Låt stå kallt i minst 2h så att chokladen stelnar ordentligt. Förvara i kyl.
Liknande recept
Kommentarer (19)
Ännu ett recept jag måste spara, chokladbollar blir man aldrig för gammal för ;)
Dom där måste jag pröva att göra någon dag :) Ser ut som dom man köper ju.
Dom blev verkligen goda! Nästa gång gör jag dom mindre eftersom dom var så mäktiga. Fick ingen ordning på chokladöverdraget, så dom blev inte alls lika fina som på din bild. Skippar nog chokladöverdraget nästa gång och rullar dom direkt i kokosen istället.
Hur ska man egentligen lyckas doppa chokladbollarna så att det blir choklad över hela?
Goda, smakar dock för mycket florsocker :P Men mina vänner älskade dom i alla fall :)
Gott! Mycket sött! En gång tog jag ljuschoklad istället för mörk och blandade i 1 msk kaffe istället för oboy och vaniljsocker och doppade bollarna i. Det blev också gott!
Väldigt goda! Tack för receptet. :)
Detta recept måste ja bara testa! blir nog att göra lite till jul. Chockladälskare som man är :)
Provade detta recept nu på kvällen. Fick inte till det med den mörka chokladen så 100 g god choklad gick åt skogen, menmen. Får njuta av chokladbollarna nu istället. Man kanske skulle ta mörk blockchoklad istället då det verkar vara lättare att smälta?
Jag tog drygt 1dl florsocker istället eftersom jag inte gillar för sött, ganska svagt kaffe och äkta smör. Det blev uuunderbart! Jag hade ingen choklad att doppa i men det gjorde inget även om jag tror att det skulle göra det till ännu bättre! Godaste chokladbollarna!
Tack för ett lyckat recept på dessa chokladbollar. . Full pott på smak och hur lätta de var att chokladdoppa och definitivt lätta att äta. Tog ljus choklad istället för mörk då dessa ska säljas till barn på ett skoldisco i morgon kväll, lovar att de kommer gå åt. Kram emaxen
we call them nig.. ni.. no we don't we call them wienerbröds
Jätte goda chokladbollar gick åt som smör... ;) Helt klar 5 p av oss.
jag ska jöra dem på lördag
dem va inte så lätta att dåppa i chokladen
Jättegott!
Mmmm... ser väldigt gott ut och är säkert väldigt gott också! Måste göra dessa idag, det är ju chokladbollens dag! :P
Bytte ut kaffe mot vatten. Men gud va goda dom blev! Perfekt milda o mjuka!
Skall byta ut Mozardkulorna till nästa jul och prova med dessa Chokladbollar istället. Kickan