Chokladpaj med blåbär

Serverar: 8 portioner

Choklad och blåbär i en ljuvlig kombination. Baka och njut!

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 175 g vetemjöl
  • 50 g socker
  • 1 nypa salt
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 200 g socker
  • 3 st ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 150 g blåbär, frysta och tinade
  • Garnering
  • Kakao
  • Mynta
  • Blåbär
  • Servering
  • Lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Fördela smöret i mjöl, socker och salt. Tillsätt ägget och nyp ihop allt till en deg. Låt den vila i kylskåp i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Kavla ut degen och fyll en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 minuter. Sänk ugnsvärmen till 180 grader.
    4. Fyllning:
    5. Hacka chokladen. Smält smöret långsamt i en kastrull med sockret. Lägg i den hackade chokladen, ta kastrullen av plattan och rör till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Vänd ner mjölet och blanda i blåbären.
    6. Fyll pajskalet med chokladblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 45 minuter. Låt den svalna. Dekorera den med siktat kakaopulver, mynta och blåbär.
    7. Servera pajen som den är eller tillsammans med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben