Chokladrulltårta med hallonkräm

Serverar: 12 portioner

Choklad och hallon är en ovanligt bra kombination. Den här luftiga chokladrulltårtan är fylld med en lätt syrlig hallonkräm. Om du inte har tillgång till färska hallon går det bra med frysta. De ska inte ha tinat helt utan kan t o m gärna vara helt frysta. Dela stora bär med skeden när du rör om. Rullen är helt glutenfri.

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 1½ dl socker
  • 5 msk potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ burk kesella (125 g)
  • ½ dl socker
  • 200 g hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Sikta ned blandningen i äggvispet och rör om försiktigt. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen ca 5 minuter.
    3. Strö litet socker över ytan och stjälp upp på bakplåtspapper. Pensla med kallt vatten på papperet och dra försiktigt loss det. Vänd papperet och låt kakan svalna under det och en handduk.
    4. Vispa grädden och blanda med kesella och socker. Rör till sist ned hallonen. Bred krämen på kakan och rulla ihop från långsidan med hjälp av papperet. Rulla papperet runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Rackarns 26 maj 2013

    Hej! Låter väldigt gott! Ska definitivt göra denna, men tror du att den går att frysa?:)

    Wombat04 26 maj 2013

    Hej! Roligt att du vill pröva den. Nu ska jag säga som sanningen är, att vi har aldrig haft den kvar länge nog för att hinna frysa ned den då vi är kakmonster i vår familj, så jag har aldrig testat att frysa den. Mitt råd är att pröva ... och tala gärna om hur det gick! MVH Bella (Wombat 04)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben