Chokladrulltårta med körsbärssås

Serverar: 10 portioner

Desserten kan förberedas i god tid. Ta fram kakan i rumstemperatur 1 timme före servering.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 4 msk potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl rostade hasselnötter, hackade
  • 5 0 g mörkchoklad, hackad
  • Fyllning
  • 1 burk körsbärsmarmelad (400 g)
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g mascarpone
  • ½ dl körsbärsvin
  • 1 msk florsocker
  • Körsbärssås
  • 4 dl körsbärsvin
  • 2 msk maizena majsstärkelse + vatten
  • 2 msk körsbärsmarmelad
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Sikta i mjöl, kakaopulver och bakpulver. Blanda till en jämn smet och bred ut i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 5 min.
    2. Fördela nötter och choklad på ett bakplåtspapper. Låt kakan svalna innan den stjälps upp på hacket, dra av papperet.
    3. Fyllning: Sila av körsbären och spara resten av marmeladen. Vispa grädden löst och blanda den med mascarpone, körsbär och körsbärsvin. Fördela fyllningen över botten och rulla samman. Lägg rullen i frysen.
    4. Körsbärssås: koka upp vinet. Red av med majsstärkelsen ut rörd i lite vatten. Smaka av med marmelad. Låt såsen kallna.
    5. Låt kakan tina i rumstemperatur i ca 30 min. Skär 10 bitar. Servera med såsen. Garnera med citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben