Chokladrutor med jordgubb-, banan- och kiwismak

Serverar: 20-30 portioner

Det låter mycket i en och samma kaka, men resultatet blir mumsigt värre.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl jordgubbssylt
  • 1-2 tsk kiwiarom
  • Alt. 2 dl kiwijuice
  • Glasyr
  • 500 g philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1-2 tsk bananarom
  • 5-7 droppar gul hushållsfärg
  • Garnering
  • Valfritt strössel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Vänd till sist ner jordgubbssylten. Smaksätt med kiwiarom eller juice.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    4. Glasyren: Rör ihop alla ingredienserna till en slät glasyr. Smaksätt med bananarom (det brukar stå 1 krm/portion på flaskan) efter eget tycke och smak. Färga glasyren banangul och bred ut den på den avsvalnade kakan.
    5. Garnera efter önskemål och skär upp i rutor.
    6. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben