Chokladrutor med passion och ananas

Mörk chokladbotten med passion- och ananassmak, och rosa glasyr med samma aromer. Barnvänlig variant: byt ut cidern mot resp essenser eller juice.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6-7 dl vetemjöl
  • 3-4 msk kakao (mängd efter smak)
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl Rekorderlig Passionsfrukt Cider
  • Alt. 2 dl ananasjuice
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk grädde
  • 2 msk Rekorderlig Passionsfrukt Cider
  • Alt. 2-3 tsk passionfruktsessens (mängd efter smak)
  • 10 droppar rosa hushållsfärg
  • Garnering
  • Chokladspån
  • Chokladsrössel
  • Tuttifruttiströssel
  • Instruktioner

    1. Smörj en långpanna 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Tillsätt cidern eller juicen. Blir smeten för tunn, ta i lite mer mjöl. Häll upp smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen (jag brukar själv grädda den längst ner, går lika bra) i 25-40 minuter i 175 grader.
    2. Glasyren: Blanda grädde, cider (alt. arom) och hushållsfärg. Smält smöret och häll i. Tillätt florsockret och rör om. Bre på glasyren då kakan svalnat.
    3. Garnera kakan efter önskemål.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben