Chokladtäckt mandelgodis

Serverar: 10 portioner

Enkelt och gott julgodis.

Ingredienser

  • 3 dl mandlar
  • 200 g smör
  • 3 dl brun farin
  • 325 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Fördela mandeln på en smord bakplåt.
    2. Smält smör i en gryta på medelhög värme. Tillsätt farin och koka upp det under konstant omrörning. Koka (fortfarande under konstant omrörning) i 7 min.
    3. Häll den varma blandningen över mandlarna och låt dem stå i 5 min., eller tills mandlarna är blanka och mjuka. Fördela dem jämnt över plåten.
    4. Låt massan svalna i 20 min. Bryt den i passande bitar och servera!

    Liknande recept

    4.5
    2 h
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben