Kokoskladdkaka med chokladtäcke

Väldigt god och kladdig!

Ingredienser

  • 300 g mörk blockchoklad
  • 150 g smör
  • 1½ dl socker
  • 4 ägg
  • 1½ dl kokosflingor
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält 150 g choklad över ett vattenbad (går i micron också, men var i så fall försiktig och rör om mycket så det inte bränns). Smält även smöret och blanda det sedan tillsammans med chokladen och socker.
    2. Separera äggvitan och äggulan från varadra. Rör ner äggulan i smeten samt kokosflingorna, mjölet och vaniljsockret.
    3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör sen ner det i smeten.
    4. Smöra och bröa en rund form med löstagbara kanter, häll i smeten och låt kakan grädda 15-20 minuter i nedre delen av ugnen på 175 grader.
    5. Smält resterande 150 g av chokladen och häll det sedan över kakan då den kommit ut ur ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    BaraIda 3 augusti 2011

    Otroligt god!!! Provbakade igår för att bjuda kollegorna nästa vecka och "råkade" äta upp 1/3 själv trots att den var rätt mättande... Många moment, men inte så krånglig att göra ändå, tyckte jag. En 5:a i betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben