Chokladtårta med valnötter

Tid: 1 timme 30 minuter

Saftig och god med intensiv chokladsmak. De vispade äggvitorna ger lutf åt kakan, så rör ner dem försiktigt. Prova med att byta ut 50 g av fettet mot 50 g malda valnötter och blanda dem i smeten samtidigt med mjölet.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 4 äggvitor
  • 2 dl vetemjöl
  • Smör till formen
  • Skorpmjöl till formen
  • Glasyr
  • 100 g mörk blockchoklad
  • 2 msk starkt kaffe
  • 12-14 valnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet och häll det i en bunke. Tillsätt sockret och äggulorna, en i taget, och rör tills smeten blir pösig.
    2. Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron.
    3. Vispa äggvitorna mycket styva.
    4. Rör ner den varma blockchokladen i äggsmeten. Blanda ner mjölet och sist äggvitorna med luftiga tag.
    5. Grädda kakan i smord och bröad 2 l form. Känn efter med en sticka att den känns torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
    6. Glasyr: Smält blockchokladen och rör ut den med kaffet. Bred glasyren över kakan och garnera med nötkärnorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben