Chokladtårta med valnötter
Saftig och god med intensiv chokladsmak. De vispade äggvitorna ger lutf åt kakan, så rör ner dem försiktigt.
Prova med att byta ut 50 g av fettet mot 50 g malda valnötter och blanda dem i smeten samtidigt med mjölet.
Ingredienser
200 g smör eller margarin
2 dl strösocker
4 äggulor
200 g mörk blockchoklad
4 äggvitor
2 dl vetemjöl
Smör till formen
Skorpmjöl till formen
Glasyr
100 g mörk blockchoklad
2 msk starkt kaffe
12-14 valnötskärnor
Instruktioner
- Smält matfettet och häll det i en bunke. Tillsätt sockret och äggulorna, en i taget, och rör tills smeten blir pösig.
- Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikron.
- Vispa äggvitorna mycket styva.
- Rör ner den varma blockchokladen i äggsmeten. Blanda ner mjölet och sist äggvitorna med luftiga tag.
- Grädda kakan i smord och bröad 2 l form. Känn efter med en sticka att den känns torr. Stjälp upp kakan och låt den kallna under formen.
- Glasyr:
Smält blockchokladen och rör ut den med kaffet. Bred glasyren över kakan och garnera med nötkärnorna.
Liknande recept
Kommentarer (0)