Chokladtarte

En dessert fyllt med härligheter. En knaprig botten gjord på digestive och krokant och en mustig chokladfyllning.

Ingredienser

  • Kex-blandning
  • 1/2 paket digestive
  • 1/2-1 dl smält smör
  • Krokant
  • 2 dl socker
  • 1 msk smör
  • 1/2 paket apelsinskal
  • 1/2 paket krossad mandel
  • 1/2 apelsin(saft)
  • 2 msk amaretto
  • Chokladtarte
  • 500 g mörk choklad
  • 4 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 2 msk amaretto
  • Topping
  • Färdig chokladmousse-mix
  • Instruktioner

    1. Börja med att krossa digestive i en skål. 2. Smält socker tills det löst sig och fått en härlig brun färg. 3. Tillsätt sedan en klick smör, krossad mandel, apelsinskal, pressad apelsinsaft och sist amaretton. 4. Häll upp blandningen på ett smörpapper och låt stå i kyl i ca 1 timme. 5. När krokanten är färdig så bryter du isär en bit i valfri storlek och smular ned i kexen. 6. Tillsätt sedan smält smör och lägg blandningen i en springform och låt stå i kylen i ca 30 min. 7. Förbered sedan chokladblandningen genom att hälla ned chokladen i en skål och tillsätt sedan uppvärmd grädde i omgångar. 8. Var försiktig så att chokladsmeten inte spricker. Skulle smeten spricka, tillsätt då lite kall grädde. 9. Häll ned smeten i springformen, över kex-lagret och låt stelna i minst 1 tim. 10. Toppa chokladtarten med färdig chokladmousse-mix.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben