Vit chokladtarte med jordgubbar och daimkross

Serverar: 6-7 portioner

Ljuvlig småsyrlig chokladkräm med mild smak av honung i ett frasigt pajskal. Toppad med sommarens solmogna jordgubbar och knäckig daim.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 3dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 litet ägg
  • Chokladkräm
  • 150 g hackad vit choklad
  • 3 dl honungsyoghurt
  • 25 g smält smör
  • 1 msk honung
  • Topping
  • 500 g färska jordgubbar
  • 2 dubbeldaim - krossade
  • Instruktioner

    1. Kör ingredienserna till degen i en matberedare eller hacka samman degen för hand. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant - 24 cm diameter
    2. Ställ kallt i 30 minuter. Grädda sen i 200 grader i 15-20 minuter, tills skalet fått fin färg.
    3. Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Blanda ner yoghurt, smör och honung. Rör tills du fått en slät kräm. Låt krämen svalna och bred ut den i formen. Ställ kallt.
    4. Snoppa och skölj jordgubbarna. Ta ut pajformen ur kylen. Fördela bären och avsluta med att strö över krossad daim.
    5. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben