Chokladtarteletter med färska bär

Serverar: 10 portioner

Kaka och tårta i ett – fylld med mörk choklad som är en njutning för både magen och hjärtat.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • Individuella tartelettformar (à 5 cm i diameter)
  • Chokladtarte
  • 1 dl mellangrädde 28% eller vispgrädde
  • 140 g mörk choklad (hög kakaohalt), hackad
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Mördeg: Blanda kylskåpskallt smör och socker klump- fritt. Blanda i ägget och till sist vetemjölet. Låt degen vila i kylskåpet i minst 1 timme. Kavla ut degen och fodra tartelettformarna. Låt vila i kylskåp igen. Sätt under tiden ugnen på 160° C. Baka gyllenbruna i ugn och låt svalna.
    2. Chokladtarte: Sätt ugnen på 150° C. Koka upp grädden och häll över hackad choklad. Rör tills chokladen är helt smält. Blanda i den kalla mjölken. Vispa till sist i ägget. Sila. Fyll tarteletterna och ställ in i ugnen. Stäng samtidigt av ugnen och låt den stå på eftervärme tills de stannat. Det tar ca 5–6 minuter. Låt dem svalna något och dekorera med färska bär och servera med lite lättvispad grädde.
    3. Tıps! Det fungerar även bra att använda färdig smördeg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben