Chokladtryffel med lakrits

Serverar: 16 portioner

Len tryffel med god lakritssmak. Det går bra att använda lakritspulver istället för lakritsgranulat till de här tryfflarna. Men det blir vackrast om man använder granulat som är lite grövre i strukturen och har en tydligare lakritssmak.

Ingredienser

  • 200 g mjölkchoklad
  • 25 g mörk choklad, 56-70 %
  • ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk glykos
  • 1 tsk lakritsgranulat eller 2 tsk lakritspulver
  • Lakritssocker
  • 1 dl socker
  • 2 tsk lakritsgranulat eller lakritspulver
  • Att rulla i
  • 50 g mörk choklad, 56-70 %
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål. Blanda grädde, glykos och lakrits i en kastrull och koka upp. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills allt har smält. Om inte allt smälter, mikra försiktigt i ett par sekunder åt gången så att det inte blir för varmt och skär sig, rör om emellan. Om det skulle skära sig, droppa i ett par droppar grädde och rör om. Låt tryffeln stelna i sval rumstemperatur 4-5 timmar.
    2. Rulla ca 16 bollar av tryffeln. Blanda socker och lakrits och häll upp på en tallrik. Hacka och smält den mörka chokladen. Ta lite av den smälta chokladen i handflatan, rulla en boll i handen och rulla sedan bollen direkt i lakritssockret. Upprepa tills alla bollar är rullade i choklad och lakritssocker.
    3. Förvara tryffeln svalt i en lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben