Chokladtryffel med lakrits

Serverar: 25 portioner

Mycket goda med lakritsen som bryter igenom på ett spännande och mycket gott sätt.

Ingredienser

  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl honung
  • 250 g mörk choklad (70 procent)
  • 50 g smör
  • 4 msk lakritsströssel
  • 1 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, honung och vaniljstång. Koka upp. Ta upp vaniljstången. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen och rör ner i den varma grädden så att den smälter.
    2. Klicka i smörtet lite i taget och rör till en jämn smet. Mortla 3 msk lakritsströssel. Blanda ner i chokladsmeten och låt den svalna/stelna i kylen i cirka 2 timmar.
    3. Mortla 1 msk lakritsströssel till fint pulver. Blanda med kakao. Rulla tryffelsmeten till små kulor och rulla dem i kakaoblandningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben