Mycket goda med lakritsen som bryter igenom på ett spännande och mycket gott sätt.
Ingredienser
1/2 vaniljstång
1 dl vispgrädde
1 dl honung
250 g mörk choklad (70 procent)
50 g smör
4 msk lakritsströssel
1 msk kakaopulver
Instruktioner
Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner fröna i en kastrull. Tillsätt grädde, honung och vaniljstång. Koka upp. Ta upp vaniljstången.
Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen och rör ner i den varma grädden så att den smälter.
Klicka i smörtet lite i taget och rör till en jämn smet.
Mortla 3 msk lakritsströssel. Blanda ner i chokladsmeten och låt den svalna/stelna i kylen i cirka 2 timmar.
Mortla 1 msk lakritsströssel till fint pulver. Blanda med kakao. Rulla tryffelsmeten till små kulor och rulla dem i kakaoblandningen.