Chokladtryffel med rom

Serverar: 40 portioner

Julgodis

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 300 g mörk choklad, minst 50 % kakaohalt
  • 1 dl kesella
  • 2 msk mörk rom
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Koka upp grädden och smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt den smälta.
    2. Rör i kesella och rom. Låt chokladen stelna något i kylen ca 2 tim. Forma den till ovala kulor med två teskedar. Låt dem stelna i kylen. Rulla dem i kakao.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Karlsson78 29 december 2008

    Usch och fy vad äckligt! Jag hade hoppats på en tryffel med god smak av rom - en mild smak som det brukar vara i glass och köpta godisar. Kanske köpte jag fel sorts rom, eller så var det bara för mycket. Jag försökte rädda smeten genom att dubblera mängden av övriga ingredienser, men det smakade fortfarande bara äckligt. Efter ett avslutande försök att smaksätta med bla pepparkaka så slängde jag smeten... :o(

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben