Chokladtryffelpaj med mint
Mint ger en frisk känsla till den här lyxiga chokladpajen.
Det går naturligtvis bra att byta mintchokladen mot vanlig mörk choklad av god kvalité. För extra festkänsla, garnera pajen med bladguld som säljs i butiker med konstnärsmaterial.
Ingredienser
Botten
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk socker
2 msk kakao
1 ägg
Fyllning
400 g mörk choklad med mint
2 dl vispgrädde
1 dl flytande honung
Garnering
Frukt
Bär
Servering
Vispad grädde
Instruktioner
- Hacka ihop kallt smör, mjöl, socker och kakao, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg vid form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 minuter. Låt kallna.
- Grovhacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den har smält. Häll fyllningen i formen. Låt stelna i minst 5 timmar i kylen.
- Garnera pajen med frukt och bär och servera gärna med en klick lättvispad grädde.
Liknande recept
Kommentarer (0)