Chokladtryffelpaj med mint

Serverar: 10 portioner

Mint ger en frisk känsla till den här lyxiga chokladpajen. Det går naturligtvis bra att byta mintchokladen mot vanlig mörk choklad av god kvalité. För extra festkänsla, garnera pajen med bladguld som säljs i butiker med konstnärsmaterial.

Ingredienser

  • Botten
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk socker
  • 2 msk kakao
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 400 g mörk choklad med mint
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl flytande honung
  • Garnering
  • Frukt
  • Bär
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop kallt smör, mjöl, socker och kakao, gärna i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg vid form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 10-12 minuter. Låt kallna.
    4. Grovhacka chokladen. Koka upp grädde och honung. Ta kastrullen från värmen, lägg i chokladen och rör tills den har smält. Häll fyllningen i formen. Låt stelna i minst 5 timmar i kylen.
    5. Garnera pajen med frukt och bär och servera gärna med en klick lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben