Chokladtryffelpajer

Serverar: 12 portioner

Dessa goda efterrrättspajer görs dagen innan de ska serveras

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl mandel, skållad
  • 3 msk strösocker
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 1 äggula
  • 2 msk mandellikör
  • Tryffel
  • 200 g mörk choklad, 70 %
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl grädde
  • 1 dl hallonpuré
  • Tillbehör
  • 12 mazarinformar, i aluminium
  • Citronmeliss
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Mixa mandel och socker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt vetemjöl, smör och äggula och mandellikör. Kör tills det bildas en degboll.
    3. Ta upp degen på arbetsbänk och rulla degen till en rulle. Dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i aluminiumformarna. Ställ in formarna i kylen 30 minuter.
    4. Nagga bottnarna med gaffel och grädda i mitten av ugnen, cirka 12 minuter, så att formarna är genomgräddade och har fin färg. Låt dem kallna på galler.
    5. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Häll den heta gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smälter och är helt slät.
    6. Fyll mandelformarna med chokladtryffel och låt de stå svalt över natten för att stelna. Dekorera med citronmeliss och hallon.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben