Ljuvlig chokladtryffelpaj

Serverar: 15 portioner

Den här godsaken ska du göra minst en dag i förväg. Från en Allers-bilaga.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 äggula
  • Tryffel
  • 1 1/2 msk konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g mörk choklad med hög kakaohalt
  • 75 g rumsvarmt smör
  • Garnering
  • Vit choklad
  • Färska hallon
  • Vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Smält smöret till pajdegen och blanda med resten av ingredienserna. Tryck ut pajdegen i en stor pajform, ca 30 cm i diameter. Grädda pajskalet 10 minuter och låt det kallna helt.
    3. Koka upp konjak och grädde i en kastrull, dra från värmen och lägg sedan i chokladen, bruten i bitar. Rör tills allt smält. Rör sist i smöret klickvis.
    4. Häll tryffeln i pajskalet, låt svalna och ställ sedan i kylen till nästa dag. Garnera pajen med hyvlad vit choklad och färska hallon. Servera med lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben