Chokladtryffelpaj med Oreo cookies

Choklad passar utmärkt i smulpajer. Det enda man måste tänka på är att inte använda för hög ugnsvärme, för då bränns chokladen. Det går bra att grädda smulpajer med choklad i 175-200 grader. Ur boken Smulpajer.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g smör, kallt
  • 2 1/4 dl vetemjöl
  • 1 msk kakao
  • 1/4 dl socker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 5 dl florsocker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Smulor
  • 50 g smör, kallt
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 msk socker
  • 6 st Oreo cookies eller andra chokladcookies
  • Till servering
  • Vispad grädde
  • Valfria frukter och bär
  • Instruktioner

    1. Pajskal: Tärna smöret, blanda ihop det med alla torra ingredienser och rör sist ner äggulan. Låt degen vila i plastpåse i kylen cirka 30 minuter.
    2. Kavla degen och fodra en pajform, cirka 24 cm i diameter. Nagga pajbotten med en gaffel och ställ in formen i frysen i minst 1 timme.
    3. Värm ugnen till 200 grader och grädda direkt från frysen i cirka 10 minuter.
    4. Fyllning: Smält smöret och låt det svalna.
    5. Vispa ägg och florsocker poröst och tillsätt kakao och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret, lite i taget.
    6. Smulorna: Tärna smöret och blanda ihop med alla torra ingredienser till en grynig massa. Hacka kakorna och vänd i dem.
    7. Häll fyllningen i pajskalet och strö över smulorna. Grädda på nedersta falsen i cirka 30 minuter.
    8. Servera gärna med en klick grädde, frukt och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben