Chokladtryffelterrine med nötmusli och hallonsås

Serverar: 6-8 portioner

Underbar efterrätt!! Väldigt kraftig, liten bit räcker! Lovar att den är värd jobbet:-))

Ingredienser

  • 600 g mörk choklad 70 %
  • 600 g mjölkchoklad
  • 6 dl vispgrädde
  • 6 ägg
  • 100 g smör , rumstempererat
  • Nötmusli
  • 2 dl pistaschnötter
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl hasslenötter
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk rapsolja
  • Hallonsås
  • 500 g frysta hallon
  • 1 dl strösocker
  • Garnering
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 500 g färska hallon
  • ev . mynta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader
    2. Hacka chokladen. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält. Blanda i ägg och smör. Häll smeten i en avlång 2 lit form, klädd invändigt med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugn ca20min. Låt terrinen kallna och ställ den sedan i frysen ca 1dygn.
    4. Musli: Höj ugnsvärmen till 225 grader. Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna till muslin på en plåt. Rosta mitt i ugnen 15-20min. Låt kallna.
    5. Hallonsås. Koka upp hallon och socker och mixa slätt. Sila genom finmaskig sil och låt kallna.
    6. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda frön ch grädde till luftig konsistens.
    7. Ta fram terrinen ca45 min före servering. Skär den i bitar och lägg på assietter. Strö över nötmuslin och garnera med grädde, bär och ev mynta blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben