Chokladtryfflar med flingsalt

Serverar: 25 portioner

En len godbit till kaffet med sälta som bryter av. Är saltflingorna stora är det bara att smula sönder dem lite, i annat fall kan det bli för salt. Saltet i själva tryfflarna kan uteslutas.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 liten nypa flingsalt, ca ½-1 krm
  • Garnering
  • 1 dl kakao
  • 1-2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Bryt chokladen i bitar. Lägg den i en skål och tillsätt smör och grädde. Låt chokladen och smöret smälta över varmt vattenbad under omrörning.
    2. Rör i florsocker och salt. Blanda ordentligt och häll över i en skål. ställ in i kylen ca 30 minuter.
    3. Klicka ut tryffelsmeten till ca 25 valnötsstora bollar. Häll kakao på ett fat och rulla tryfflarna i den. Strö på lite flingsalt och tryck till lätt.
    4. Förvara tryfflarna svalt.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    3-4
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben